A legidősebb Géczy Bertalan az 1930-as években sajátította el a csónakkészítés mesterségét, majd fiával együtt 1939-ben teremtette meg a ma is működő családi vállalkozás alapjait.

A háborús körülmények csupán a legalapvetőbb emberi szükségleteket kiszolgáló iparos mesterségek számára hagytak boldogulási lehetőséget, rajtuk kívül minden egyéb mesterség iránti kereslet elapadt, ezek számára a háború kényszerszünetet hirdetett.

A megalapítást követően tehát hamarosan, előre nem látható ideig be kellett zárni a Géczy-Műhelyet.

A háború okozta nehéz időszak nem tántorította el Géczy Bertalant korábbi szándékának megvalósításától, hogy a csónaképítés mesterségét felvirágoztassa. Időt és fáradságot nem sajnálva, 1974-ben újból kézbe vette a sajátkészítésű szerszámokat, valamint a vállalkozás irányítását is, bevonva minden munkálatokba fiát is. Az ifjabb Géczy Bertalan az örökségként ráhagyományozódott fogásokat, fortélyokat új stílussal, korszerű módszerekkel ötvözve újjáalakította a csónaképítés profilját. Érdemeinek elismeréséül 1993-ban megkapta az Aranykoszorús Mester címet. A családfa legifjabb tagja is tisztelője a hagyományoknak és lelkes követője az immár harmadik generációs családi mesterségnek, melynek kész termékei magukon hordozzák az egyedi készítési folyamat sajátos jegyeit.

A Géczy-Csónaképítő Műhelyben egyetlen szempont dominál a készítési folyamat során, a minőség garanciája. A legnépszerűbb modellek megépítése mellett megrendelésre exkluzív igényeket kielégítő, egyedi modellek tervezését és kivitelezését is vállaljuk.
A Yamaha céggel 1995-ben létesített üzleti kapcsolatunknak köszönhetően minden általunk készített fa és műanyag motorcsónaktest Yamaha motorral van ellátva.
Vállalkozásunk fő profilja, a hajókészítés mellett a szervizeléstől, a vizsgáztatáson át a téli tárolásig, teljes körű, kiegészítő szolgáltatásokat kínálunk.

Modelljeink széles tárházából választhat minden kedves érdeklődő, akár funkció, akár méret szerint keres, bárki megtalálja az igényeinek megfelelő modellt. Színes spalettánk legegyszerűbb modellje hobbi-horgászásra alkalmas csónak, mely praktikus, mindössze 40 kg-os, személygépkocsi-tetőcsomagtartóján is szállítható, elsüllyeszthetetlen, dupla fenekű, a tisztántartáson kívül egyéb karbantartást nem igényel. Ha az előző modellt Alfának nevezzük, Omegának nevezhető a motorral ellátott, túrázásra, vízi síelésre, vízi kikapcsolódásra tervezett, 24m2-es, 2-8 személyes, összkomfortos luxus kivitelű hajóink, illetve a 22 személyes sétahajózásra kialakított modelljeink, vagy az egyedi igényeket kielégítő, minden extrát tartalmazó jachtok.
 
 
 
 
   
készítette: Dimensions Kft.